یکشنبه , ۱۳۹۹/۱۰/۲۱ ۱۱:۴۸
کد خبر :
55
چهارمین ماده معدنی فراوان در بدن انسان است. این ماده مغذی در بیش از 600 واکنش سلولی، از ساخت DNA تا کمک به انقباض عضلانی نقش دارد. منیزیم در جلوگیری از کلسیفیکاسیون (تجمع کلسیم در بافت) سرخرگ ها و در نتیجه سلامت قلب و عروق نقش مهمی دارد. این ماده، از طریق افزایش تاثیر ویتامین D به جذب بیشتر کلسیم و در نتیجه در سلامت استخوان ها، تاثیر مثبت دارد.
بدن یک انسان بالغ، در حدود 25 گرم منیزیم دارد که بیش از نیمی از آن در استخوان ها و بقیه در بافت های نرم بدن قرار دارد. کمتر از یک درصد منیزیم بدن در خون وجود دارد که این مقدار توسط کلیه ها تنظیم می شود. منیزیم همچنین برای ساخت استخوان ها و حفظ سلامت آنها و نقل و انتقال یونهای پتاسیم و کلسیم به داخل و خارج سلول مورد نیاز است. نقل و انتقال این یونها برای هدایت پیام عصبی در سلولهای عصبی، انقباض عضلات بدن و حفظ ضربان طبیعی قلب ضروریست. متابولیسم (سوخت و ساز) گلوکز در بدن طی واکنش های زنجیره ای متعددی صورت می گیرد که وجود منیزیم در آنها الزامیست.
میزان نیاز روزانه منیزیم:
منیزیم مورد نیاز در سنین مختلف و در مردان و زنان متفاوت است. میزان تقریبی نیاز روزانه به منیزیم عبارتند از:
- کودکان زیر شش ماه ۳۰ میلی گرم
- کودکان هفت ماهه تا سه ساله ۸۰ میلی گرم
- کودکان چهار تا هشت ساله ۱۳۰ میلی گرم
- کودکان نه تا سیزده ساله ۲۴۰ میلی گرم
- پسران و مردان بالای 14 سال 420 میلی گرم
- دختران و زنان بالای 14 سال 320 میلی گرم
خواص درمانی منیزیم:
ازخواص اصلی منیزیم، میتوان به حفظ عضلات، استخوانها و اعصاب بدن اشاره کرد و اینکه در سنتز پروتئین و متابولیسم سلولی نقش دارد. منیزیم برای حفظ ضربان قلب طبیعی بدن، حیاتی است و پزشکان برای درمان بینظمی ریتم قلب مصرف آن را توصیه میکنند.
منیزیم به درمان پوکی استخوان، تشنج، قند، آسم، دیابت، یبوست، درد پشت و اختلالات روانی نیز کمک میکند. پزشکان و متخصصان تغذیه بر روی دریافت ویتامین و مواد معدنی در رژیمهای غذایی روزانه تأکید دارند و منیزیم از جمله مواد معدنی ضروری است که در جذب کلسیم و شکلگیری دندانها و استخوانها موثر است. همچنین بیماران مبتلا به آسم مزمن میتوانند با مصرف مکمل منیزیم، علائم بیماری خود را کاهش دهند؛ زیرا موجب شل شدن عضلات برونش میشود و تنفس را آسانتر میکند. منیزیم به طور مستقیم با تراکم استخوانها ارتباط دارد. کمبود این ماده معدنی در بدن میتواند منجر به پوکی استخوان شود. منیزیم به تنظیم مقدار کلسیم بدن کمک میکند و اگر همراه ویتامین D، روی، مس و کلسیم مصرف شود، خطر ابتلا به پوکی استخوان را در میانسالی به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد.
این ماده معدنی در مواد غذایی بسیاری وجود دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانه های کدو تنبل
- سبزیجات برگدار(کلم، اسفناج، کاهو، شلغم و...)
- آووکادو
- شکلات تلخ
- ماهی سالمون
- موز
- آجیل (بادام، بادام هندی،بادام زمینی و ...)
- دانه ها از جمله کدو تنبل و چیا
- حبوبات
کمبود منیزیم در بدن:
کمبود منیزیم یکی از شرایطی است که اغلب تشخیص داده نمی شود زیرا در آزمایش خون ظاهر نمی گردد. تنها یک درصد از منیزیم بدن شما در خون ذخیره شده است و بیشتر آن در استخوان ها ذخیره شده است. نشانههای کمبود منیزیم عبارتند از: درد گردن و کمر، اضطراب، افسردگی، میگرن، ضعف عضلات و اسپاسم، کاهش اشتها، حملات میگرن، استفراغ، تهوع، بیخوابی، اسهال، کشش عضلات و ... هنگامی که دچار استرس میشوید، بدن شما به منیزیم بیشتری نیاز پیدا میکند، یکی از علائم بسیار شایع کمبود منیزیم، تمایل زیاد به خوردن شکلات است؛ چرا که شکلات سرشار از منیزیم میباشد. کمبود منیزیم با دیابت، افسردگی و یائسگی ارتباط مستقیم دارد.
بهتر است از بدانیم نی طعم دهنده آب ویتامینه
VitaSip با طعم گیلاس حاوی منیزیم + B6 می باشد که نیاز روزانه شما به این ماده مهم معدنی را برطرف می کند. از فواید مصرف آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به بهبود خلق وخو
- کاهش اضطراب و افسردگی
- کاهش دردهای عضلانی
- بهبود دردهای میگرنی
- بهبود کم خونی
- کاهش درد های قبل و حین قاعدگی
- ضد تهوع